Mer feminism åt folket

Long time no skrivande. Känns mer som regel än undantag nu för tiden, annat tar tid och pga att jag ju spenderat mest tid med barnet och dess far har jag inte träffat på så mycket att orättvisa att filosofera kring. Sån himla lyx.

Men- nu när ledigheten, eller ”ledigheten” (läs: barnet har vattkoppor och vill inte äta eller dricka och feber är ju inte direkt sövande, och det är 30 grader ute så är mest inne i AC-rummet), så får man ju ändå lite mer tid för reflektion. Med allt skit som händer i världen med Trump och fan och hans moster (Putin m.fl.) så har jag funderat på vad man kan göra för att förändra.

Första delen är att lyfta upp och visa förtryck- kvinnoförtryck i mitt fall eftersom jag i övrigt har massa privilegier pga min hudfärg, var jag bor, ekonomiska situation mm.

Den andra delen är att koppla dom här upplevelserna till en större bild för att visa strukturer, många kvinnors upplevelser avfärdas i vanliga fall som enskilda incidenter och förrövarna är är alltid bara enstaka sjuka individer (förutom om dom råkar ha en annan härkomst än sverige- då är det enligt många det som är anledningen till beteendet, men inte om man är just svensk). Lär man ut vilka strukturer som finns och fler känner till dom så kan det hjälpa fler att våga säga ifrån och vi kan organisera oss.

Den tredje aspekten är allmän bildning (nej det är inte särskrivet här, syftar inte på allmänbildning) i ämnet feminism. Och innan det kommer någon och protesterar och bara ”finns viktigare saker, tänk på svält, unga killars psykiska ohälsa och diverse utrotningshotade djur och gubbar, framför allt gubbar! Dom är motarbetade!” så vill jag tillägga att vi alla gör det vi kan, om du tror att information om något annat leder till en bättre värld- then you go! Kör på bara. Sprid ordet (såvida det inte är rasistiskt, homofobiskt eller kvinnohatande exempelvis) Vi måste kunna jobba på parallella spår här i världen för att komma någonstans.

Och med det sagt så tror jag att jag skrivit mest om del ett hittills, det känns som att den delen kommer att finnas kvar pga ja, världen, men jag tror att jag vill fokusera lite mer på dom andra två delarna, det känns som att det kan komma fler till gagn. Det är min förhoppning. Jag vill att folk som kommer in här ska få så in i helvete mycket kött på benen att de i sina egna situationer de hamnar i kan få sexister, mansrättsaktivister och andra tjommar att bara:

Jag är inte helt säker på vad det kommer bli för något exakt, det återstår att se! Finns ju RÄTT mycket att gå igenom om man säger så.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s