96 000 kr för en oanvändbar penis

Jag är mentor åt en tjej som pluggat till en yrke inom samma område jag jobbar inom. Det är grymt! Förstår ni att JAG får hjälpa, förhoppningsvis, eller i alla fall försöka bidra till att en grym person får en bra start på sitt nya arbetsliv genom att ge lite inside information och peppa och rådge med jämna mellanrum? Jag ska säga att jag har haft extrem tur med min adapt- hon är exceptionellt driven och underbar. Kan vara så att jag hade den här så kallade turen tack vare en vän tillika exkollega med god smak som sammanförde oss.

Så till det jag tänkte ta upp idag. Senaste tiden har min adapt varit ute efter nytt jobb, ett ställe där hennes förmågor kommer till användning mer än på den nuvarande platsen. Drivigt säger ni- YES! Och klart hon fått napp. Men. Lönen.  Alltid detta men när det är en kvinna vi har att göra med och att denna kvinna har något med lön att göra. Vilket i dagens samhälle är ganska ofta, fan tack och lov. Hon råkar nämligen ha en kursare anställd på det här företaget som visserligen är lite äldre än henne men inte mer skillnad, inte vad man kan döma av Linkedin i alla fall vilket borde vara överdrifternas mecka snare än modesternas paradis så att säga. Sen är han man. Alltså en area om säg 10-20-30 kvadratcentimeter? (Kan någon räkna ut ungefärlig yta på könsorgan?)  är avvikande från min adapt. Den här lilla ytan är på företaget hon söker sig till 60 000 kr mer värd i grundlön per år, och ytterligare en chans att få provision på 36 000 per år. 96 000 kr, för lite penis. Som (I guess) inte ens används på jobbet? Om vi ska döma av vad han tjänar och vad hon erbjuds.

Vi har mailat frenetiskt under dagen för att komma fram till hur detta kan tas upp utan att förarga. För att peka på detta ÄR enligt många att ställa till med oreda. Vi bara:

Man ska inte vara jobbig, man ska vara tacksam. Och som jag sa till henne, jag som har ett jobb jag trivs med kan ju rätt enkelt säga att det är värt att ta fighten om lika lön för lika arbete, men om man är på väg att få ett uppdrag man verkligen vill ha så är det mycket mer att riska i sammanhanget.

Hon valde att maila och ta upp den osakliga skillnaden och vara öppen för att prata vidare. Ska bli sjukt spännande att se om dom kör på undanflykter eller lever som dom lär enligt sin egenkomponerade policy på hemsidan, där skriver dom om hur de nämns i Allbrightrapporten i positiva ordalag i vissa avseenden kopplat till jämställdhet. Och samtidigt pågår könsdiskriminerande lönesättning. How amusing isn´t it?

Det är säkerligen inte avsiktligt, och jag hoppas att detta ordnar sig rättvist och att de lär sig av detta tack vare min adeps mod att sätta sin egna framgång på spel till förmån för en mer rättvis värld.

Återkommer!

 

Annonser

6 thoughts on “96 000 kr för en oanvändbar penis

 1. Tvivlar starkt på att en exceptionellt driven person behöver en fallosfixerad mentor för att börja jobba.

  Det är inte säkert att det rör sig om diskriminering. Det är inte omöjligt att företaget i fråga vägt in personliga egenskaper, yrkesskicklighet och arbetslivserfarenhet med mera.

  Bara för att två personer varit kursare betyder inte att de har samma kvalifikationer eller personliga egenskaper.

  De flesta som startar en ny karriär tar alla chanser de får att få hålla på med sitt drömjobb och det de vill göra. Det viktigaste för dem är att få in en fot i branschen.

  Därefter arbetar de sig vidare och byter arbetsgivare om jobbet eller löneutvecklingen inte är nog tillfredsställande. På sikt kommer en exceptionellt driven person ha mycket högre lön än alla sina kursare.

  Det ger ett oprofessionellt intryck att skrika och bröla som en feminist att den eller den har kuuuuk och sedan bedriva någon slags utpressning genom att åberopa en jämställdhetspolicy som företagen endast har för att det ger god PR. Ingen vill jobba med en sådan person.

  En principfast person skulle aldrig ta en anställning på ett företag som sysslar med reell diskriminering heller.

  Bara en bortskämd barnunge startar sin karriär med att lipa om lönen. Det finns tusentals andra arbetsgivare att söka sig till om det inte passar. Den här storyn, om den inte bara är ett påhitt, framstår mer som avundsjuka och prestige.

  Gilla

  • Du verkar veta rätt mycket om den här situationen! Fast du (bör vi anta) har noll fakta om den. Du kommer här och bara undrar himlar massa saker, det kaaaaan ju vara si eller så osv.
   1. Löneskillnaden verkade konstig ju PGA att kön och ålder, kvalifikationerna var ju till kvinnans fördel (kunde man utläsa av texten men verkar ju behöva upprepas)
   2. Absolut vill man få in en fot på drömjobbet, men gärna utan omedelbar diskriminering. Du kan gå in på SCB och läsa på fakta om kvinnor, män och löneskillnader. Du kan också googla vidare och hitta fakta som visar att kvinnor systematiskt får lägre ingångslöner än män. All denna fakta borde leda till situationen jag berättat om tenderar vara mer sannolik än mindre. Rent statistiskt och faktamässigt då, men du kanske föredrar en mer filosofisk analys?
   Ditt förhållningssätt kan jämföras med dom här som driver runt och ifrågasätter om vi verkligen, alltså verkligen, har ett miljöproblem? Och i så fall, är det så farligt om vi får lite varmare somrar osv. Dina funderingar gör ungefär lika mycket nytta som deras också. Ingen med andra ord. Sen tänkte jag att du kanske skulle kunna skriva ut den här och titta på innan du bestämmer dig för att dela med dig av dina tankar om jämställdhet i fortsättningen. https://goo.gl/images/t2GQnC

   Gilla

   • Nej det framgick inte av din (original-) text att kvalifikationerna var till kvinnans fördel.

    Att vara ung och kvinna kan säkert vara kvalificerande egenskaper i vissa yrken, men behöver inte nödvändigtvis vara det i alla yrken.

    Det enda som går att utläsa av din text var att den andra kandidaten är äldre och därför med största sannolikhet har mer arbetslivserfarenhet.

    Ja samt dina spekulationer om yta på könsorganet. Det enda vi vet med säkerhet av ditt blogginlägg är att två feminister lusläst LinkedIn och konspirerat i jakten på orättvisor.

    Problemet är att du själv inte förhåller dig till fakta. Du antar bara en massa saker.

    Du känner inte till vilken samlad bedömning som gjorts av dessa kandidater i rekryteringsprocessen samt vilka erbjudanden som getts och vilka löneanspråk som gjorts.

    Du antar att eftersom den ena kandidaten har ett könsorgan som du detaljmässigt beskriver i kvadratcentimeter så föreligger per automatik en könsdiskriminering.

    Jag säger att så behöver inte vara fallet. Det hade lika gärna kunna varit två lika kvalificerade män, eller två kvinnor för den delen, som förhandlat olika om sin lön. Det förekommer hela tiden.

    Jag säger inte att det aldrig förekommer diskriminering. För det gör det, i vissa fall.

    När två kursare som tävlar mot varandra söker jobb på samma företag och den ena lyckas förhandla till sig en högre lön än den andra så uppstår såklart infekterade intriger och drama. Alla begriper att det är mycket prestige och avundsjuka i sådana fall.

    Jag bedömer dock era chanser att spela på kvinnokortet, åberopa jämlikhetspolicy och därigenom bedriva en slags utpressning som relativt goda i dagens klimat, förutsatt att det är Sverige ni pratar om.

    Framtidsutsikterna är goda. Frågan är hur personerna ska kunna klara av att arbeta tillsammans och, gud förbjude, vad händer om en kandidat ska befordras till en chefsposition i framtiden. Då kommer det åter att ta hus i det feministiska helvetet. Tur att ni är förberedda med mentor och allt.

    Du upprepar ordet fakta men presenterar inga.

    Det är en sak att känna sig orättvist behandlad. Det är en helt annan sak att bli utsatt för reell diskriminering. Det är där fakta kommer in i bilden, som du trots genom upprepning av ordet, misslyckas med att presentera.

    Det enda du säger är att man ska gå in på SCB och läsa på fakta om kvinnor, män och löneskillnader. Eftersom det är statistiskt och faktamässigt.

    Faktum är att går man in och läser om löneskillnader mellan kvinnor och män i Sverige så framgår det uttryckligen att SCB har stora svårigheter att ens definiera begreppet lönediskriminering än mindre mäta det.

    Löneskillnader mellan kvinnor och män är således inte per definition ett uttryck för lönediskriminering även om det såklart kan finnas enskilda fall av lönediskriminering.

    Det är vad SCB säger.

    Gilla

    • Många av sakerna du skriver skulle kunna platsa i vissa situationer där en person får högre lön än en annan. Men inte här. Att jag väljer att inte presentera all fakta med länkar till vederbörandes linkedinprofiler och outa företagets namn är inget bevis för att diskriminering inte förekommit. Frågan är varför du känner starkt för att flagga för att det visst kan gått rättvist till, att du känner behov av att presentera alla möjliga bortförklaringar som skulle kunna vara möjliga.

     Du behöver inte lägga tid på att komma hit och filosofera kring orättens vara eller icke vara, leta upp ett forum där dina ansträngningar leder till någon förbättring istället.

     Gilla

   • ”Frågan är varför du känner starkt för att flagga för att det visst kan gått rättvist till, …”

    Jag känner starkt för rättvisa i allmänhet inte nödvändigtvis det enskilda fallet.

    Feminister känner starkt att löneskillnader utgör diskriminering. Till och med så starkt att de förutsätter könsdiskriminering på lösa grunder och antaganden. Det är det som utgör skillnaden mellan känsla och fakta, samt ideologi och fakta.

    ”… att du känner behov av att presentera alla möjliga bortförklaringar som skulle kunna vara möjliga.”

    Jag känner behov av att nyansera en radikal verklighetsuppfattning.

    Feminister känner behov av att förneka rimliga förklaringar. Löneskillnader är inte per definition detsamma som lönediskriminering. Inte ens hos SCB som du själv hänvisar till som fakta.

    Frågan är snarare varför feminister känner så starkt för att fokusera på manliga könsorgan att de går in på kvadratcentimeter-nivå.

    Du har rätt i att detta inte är rätt forum för att diskutera rättvisa. Faktum är att det verkar inte vara forum för någonting alls eftersom ingen kommenterar här. Jag måste ha gått fel.

    Tack och hej!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s