Lev som du lär och var perfekt

Cissi Wallin skrev nyligen en krönika i Metro om att vi har blivit så hi-mm-el-ans bra på att säga rätt och vara PK och sådär, men att när det väl kommer till kritan så backar vi smygigt, nerhukandes, nervöst tittandes omkring oss för att slippa agera upp på det vi så fint hävdat. Detta beteendet har vi nog alla på någon front om vi ska vara lite självkritiska, men det finns dom som inte bara gör så här, utan i något försök att minsann se till att ALLA ser ut som fega jävlar påpeka varenda brist hos folk som faktiskt gör något. Troligtvis, om man ska göra en hobbypsykologisk analys, för att två sina egna synder. ”Ni är minsann inte några änglar ni heller, HA!” Ni förstår ju vilken charmig typ det här är.

Ofta ser man det här pekandet mot främst offentliga personer, lätta byten och hela internet fullkomligt kryllar av sajter (hint: börjar på flash, slutar på back) där människor skapar forum kring specifika individer för att samla shit man skulle kunna använda mot hen, och med hen menar jag egentligen hon, det här riktas till största delen föga förvånande mot kvinnor.

MEN! Icke misströsta! Man kan definitivt få detta riktat mot en själv. Följ bara den här enkla trestegsmodellen:

  1. Var kvinna
  2. Peka på valfri orättvisa
  3. Hävda att det kan ändras på

Nu är pekarna ett faktum! Jag tänker att det ju är trist att bara kolla på det tråkiga i situationen (typiskt glädjedöderi) så man KAN ju ta tillfället i akt och lära sig något när dom ändå är igång. Det kan ju kännas läskigt att utföra ovan listade agerande om man inte vet vad som följer, så jag tänkte ge några exempel på vad man kan lära sig när man möter en sån här.

Du säger: ”Om vi en gång för alla korrigerade de osakliga löneskillnaderna så skulle jämställdheten ta ett stort kliv åt rätt håll, det kanske krävs att de som får mer bara pga sitt kön får GÅ NER i lön för att åstadkomma detta på företag som inte har råd att höja alla kvinnolöner till manslöne nivå.!
Pekaren hävdar: ”MEN DU SMINKAR DIG! VAD ÄR DU FÖR BLUFF-FEJK-FEMINIIIIIST!?”

Du säger: ”Jag tycker att sexualvåldsbrott mot kvinnor borde ge högre straff, eller gärna straff över huvud taget. Det funkar ju inte att män kan begå brott men gå ostraffade pga att det är riktat mot kvinnor och argument som ”jag visste inte att hon inte ville för hon var avdäckad av drogen jag lagt i hennes glas” borde inte ses med blida ögon på.”
Pekaren hävdar: ”MEN INTE ALLA MÄÄÄ-HÄHÄHÄHÄN. OCH DU HAR VÄL HAFT PÅ DIG KORT KJOL, DÅ FATTAR DU VÄL ATT DET SÄNDER VISSA SIGNALER???”

Du säger: ”Kvinnors kompetens kommer fortsätta värderas lägre om vi lyfter upp kvinnors prestationer i lägre utsträckning, att bara visa upp mansprestationer befäster fördomar.”
Pekaren hävdar: ”MEN DU HATAR JU NÄR DITT UTSEENDE KOMMENTERAS! SKYLL DIG SJÄLV!”
(Vi bara ”Vad har det med något att göra?”)

Ja ni märker ju att man kan dra massa nya lärdomar om varför jämställdheten inte kommer snabbare till oss, det är vårt egna fel! How could we NOT know liksom!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s