Tre personlighetsförändringar som kommer med barn

Sedan jag för typ två och en halv månad sedan fick barn har jag lärt mig lite nya saker jag tänkte att jag ville dela med mig av, varför vet jag inte riktigt, men det kanske kan förbereda något preggo för vad som komma skall när ungen väl är ute. Häng med!

Du drabbas av dokumentationshets.
1800 bilder senaste månaderna har jag lyckats knäppa, och det bara med min telefon. Lägg till två ytterligare kameror och min killes telefon också. Man drabbas av näst intill maniskt dokumentationsbehov. Och ändå känns det som att det är massor vi missat. Man vill få med varje liten min! Och det värsta av allt, man vill visa upp varje bild. En rekommendation här är att lokalisera vilka som är närmast sörjande och bomba endast dessa med bilder, i sociala medier gäller less-is-more-principen.

Konstant rörelse alternativt däckning. 
Jag kom på mig själv i badrummet när jag borstade tänderna att jag gungade lite upp och ner. Tilläggas bör att barnet som på något sätt hade gagnats av detta inte var i närheten för att kunna tillgodogöra sig det härliga gunget. Samma tema kan appliceras på kundvagnar. Och skulle man inte ha ett svagt gung så ligger man med 99 % sannolikhet i sängen stilla. Inte för att barnet kräver det utan för att man blivit konstig.

Du finner dig själv i situationer som ger svettattacker.
Mahghaaad, ovan nämnda konstanta rörelse kan bidra till ett dåligt utgångsläge kanske, men man har närmare till att bli den där svettiga personen bland andra helt osvettiga i princip hela tiden. Kan bara nämna några anledningar: Bärsjal förvandlas snabbt till en tvångströja i inomhusmiljö när den innehåller ett mänskligt element som av egen erfarenhet kan uppnå omänskliga värmenivåer, denna tvångströja med element i bör man inte försöka storhandla i. Tvångssjalen som den nu heter är dessutom svår att få av när paniken är ett faktum. Sedan är all typ av kollektivtrafik med vaken bebis ett spänningsmoment av rang som i kombination med diverse högljudda medresenärer och utebliven AC skickar en svettattack som ett brev på posten.

Från detta:

Till detta:

Oklart hur man kan göra något åt ovan ”problem”, mer än att kanske förbereda sig. Tur att man inte skäms över något i alla fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s