Ni duger som ni är killar!

Inför sommaren fylls media med tips till oss kvinnor om hur vi ska ändra våra utseenden, hur andra lyckats och blivit riktiga lyckoglitterspridare av det. Det är artiklar där någon som inte passar in i mallen totalsågas ihop med ett gäng bilder på ”felet” (typ celluliter eller kroppshår). Så nu gäller det att stålsätta sig och komma ihåg att detta är ett patriarkalt påhitt, där vår osäkerhet går att kapitalisera på. Om vi inte mår dåligt över oss själva så går det ju inte att sälja på oss massa mirakelprodukter. Ett sätt att ge media mindre påverkan är att titta på det totalt orimliga i innehållet genom att byta ut kvinnor mot män.

10419991_983512185033756_6706360921813263692_n

Lady Dahmer hade delat den här bilden på facebook med frågan om det ser bekant ut. Nej är väl tyvärr svaret. Det skrivs inte såhär om män. Eller tyvärr ska man väl inte säga, det är kanske bra för det är ju rätt objektifierande. Jag önskar bara att det inte skrevs så om kvinnor heller då. Och ska kvinnor prompt framställas som de gör idag av media så tycker jag att vi mixar upp det med lite män på samma tema.

Bilden ovan är ju ett montage som ni säkert redan förstått, och det är lätt för besserwi… eh jag menar vita krä.. nej alltså trevliga killar att säga att de inte hade haft något emot att män framställdes så här. Brudar är så himla känsliga för allt, herreguuud, det är väl bara att köra på ändå och strunta i det om man inte gillart så att säga?

För att förtydliga det absurda, även för män, i att bli objektifierad i tid och otid så ska vi titta på när manliga sportstjärnor får samma frågor som kvinnliga sådana.

Va? Inte okej? Konstigt.

Det finns få sätt som så tydligt visar det absurda i behandlingen av vissa grupper som att byta ut offren mot mer privilegierade personer. Så nu kan vi förhoppningsvis enklare avfärda all skit media matar oss med och fokusera på annat betydligt viktigare som att götta oss i att det är sommar! (snart igen i alla fall när höstvädret gjorde en återkomst)

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s