Framtidens kvinnliga ledare

En kompis till mig hamnade på listan Framtidens kvinnliga ledare 2016 i år. Det är ju givetvis helt sjukt kul. Men det är inte henne vi ska prata om här utan den lite bittra eftersmaken i utnämningens titel. Vad menar dom med framtidens? När jag ögnar igenom listan så är det dagens, inte framtidens, grymma ledare jag ser. För mig är benämningen ”framtidens” förminskande i sammanhanget eftersom det antyder, säkert omedvetet, att de här ledarna inte riktigt är där än, men snart så.

Jag tänker sedan att det kanske bara är jag som överreagerar och tolkar illvilligt, letar problem kanske. Sedan googlar jag ”framtidens manliga ledare”. Hittar inget. Det mesta på förstasidan av sökningen leder till utnämningen för kvinnor. Jag undrar hur det kommer sig. Kanske är det så att män inte främst är sitt kön utan de får lov att bara vara ledare. När en kvinna är ledare så är hon i första hand kvinna, och dessuuuuutom ledare. Lite idag, kanske om hon kämpar på felfritt så får hon vara med imorgon med.

Jag blir inspirerad av listan på framtidens kvinnliga ledare, men för mig är det en lista på dagens ledare som visar framtidens ledare hur saker ska göras. Den behöver varken vara könsseparatistisk eller framtida enligt mig.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s