310 kr vs 16 ooo kr.

Ni vet ju att jag vurmar för det här med lika lön för lika arbete. Det är liksom inte bara en gång jag kommit in på ämnet. Vanligtvis handlar det om att kvinnor tjänar mindre, hur de kan försöka få mer och dumheter om ”att det tar tid att rätta till felet” som olika personer (ofta män med hög inkomst) hävdar när de får frågan om hur det fortfarande kan skilja på lönerna mellan kvinnor och män, fast det är förbjudet att diskriminera pga kön.

Nu läste jag precis om en företagare som agerat för att dra sitt strå till stacken för att göra lunchen mer jämställd! Han tar 10 kr mindre för kvinnor på hans lunchrestaurang för att de dels äter mindre och dels för att kvinnor generellt tjänar mindre. Men ser ni DETTA kan vara förbjudet och eventuellt behöva ändras för herre-jävla-gud-vi-kan-ju-inte-DISKRIMINERA-MÄN-PÅ-DET-HÄR-VISET!!! Diskrimineringsombudsmannen kan inte riktigt uttala sig om detta mer än att det just kan vara förbjudet.

10 kr. Det blir en artikel om detta och det kan bli åtgärder.

16 000 kr mer I MÅNADEN tjänar män i finansbranschen än kvinnor, mycket för att män sitter på de mest välbetalda posterna. (Det finns olika sätt att prata om jämställdhet på arbetsplatser och när det kommer till pengar kan man kolla på två sätt i stort. Dels lönen för kvinnor och män på likadana roller. Och sedan vilka som får högavlönade vs lågavlönade tjänster.)

10 kr. Om man äter lunch på den här restaurangen varje dag i månaden så blir det 310 kr mer för männen.

310 kr är bara fööör diskriminerande. Stackars män, missgynnade stackare.

16 000 kr. ”Det tar tid tjejer”.

tumblr_inline_mtg4ng1kmT1snsuem.gif

Något i systemet är helt klart trasigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s