Män lär sig prata med kvinnor

Männen som inte vet hur man pratar med kvinnor är många. Jag pratar inte om de blyga killarna i mellanstadieålder som rodnar när tjejer tilltalar dom, inte heller om stereotypen teknikkillar som dricker Joltcola och egentligen har sin enda interaktion med kvinnor i World of warcraft (tips: googla ”world of warcraft women”) som får panikattacker om en livs levande kvinna gör ett närmande. Nej jag syftar på männen som jobbat länge med nästan bara andra män inser att de behöver, inte bara tilltala med någon form av artighetsfras om typ utseende, utan JOBBA MED kvinnor. YNGRE sådana dessutom förihelvete.

Jag har haft det stora nöjet att vara, vad jag tror att de tycker, giftinjektionen i några av dessa gubbgäng. I och med detta har jag lyckats observera på nära håll, hur detta hanteras och då kunnat utröna vad som kan liknas vid ett mönster de allra flesta följer. Detta mönster kan vara en tröst för alla er som kämpar på med dessa samarbetsovilliga gråa männen, det kan finnas en ljusning! Genom att förtydliga utvecklingsstegen de tar sig igenom kan man finna tröst i att det bara är en fas.

Steg 1 som kan försiggå förvånansvärt länge pga en övertro på den egna strategin: ”Ignorerar-jag-så-kommer-hon-snart-avlägsna-sig-själv”

Steg 2 (ni kommer gilla denna, brukar vara väldigt underhållande) som kommer när ett ljus gått upp för mannen ifråga, han kommer inte bli av med dig, han måste ta tjuren vid hornen och det kan ju vara lättare sagt än gjort om vi säger så, därför är detta ett vanligt förekommande försök: ”Töntiga-pappan-som-ska-bonda-med-tonåringens-kompisgäng.”

Steg 3 kommer när ni kommit förbi och repat er från steget innan. Med repat er menar jag att han kommit över hur pinsamt det har varit på sistone och du genom att du nu slutat flina av hans blotta uppsyn: ”Det-funkar-ju-rätt-bra-det-här-och-var-sjukt-nog-lite-kul-men-det-skulle-ju-vara-för-täääskigt-om-hon-förstod-det.”

Steg 4, detta kommer när han kommit över det faktum att du är kvinna och yngre och nu börjat se vad ni kan åstadkomma och att du tillskillnad från många av hans gelikar jobbar på i rätt bra tempo: ”Allt-du-säger-och-gör-är-fan-tas-tiskt”

Bonusnivå: Kvinnorättskämpe-som-insett-att-han-inte-kommer-vara-mycket-för-världen-om-han-inte-anses-duga-för-den-nya-generationen.

Så ser du något av följande beteenden kan du vara säker på att du just nu bevittnar en man under utveckling!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s