Nu vet vi vad de vita kränkta männen är rädda för

Ibland när det uppdagas att någonting för kvinnor går framåt, som till exempel att de intar fler styrelseplatser eller liknande så börjar det skruvas på vita manskroppar i läderfåtöljerna. Det blir lite dålig stämning och kanske slinker det ur någon ett ”höhö- nu tar kvinnorna ÖVER” osv. Samma beteende ser man hos de vita kränkta männen när kvinnor inte verkar veta sin roll och VE OCH FASA inte rakar sig, eller tjänar pengar som män, eller breder ut sig på tunnelbanan, eller super och slåss och uppvisar annat valfritt mans-brandat beteende. Lite så här:

frustrated upset worst michael scott unhappy

Har ni kanske precis som jag funderat på hur det kommer sig att de här männen blir så obekväma? Det verkar ju inte rimligt, de allra flesta, inklusive jag själv, är rätt självgoda och tycker att man gör alldeles utomordentliga livsval och tar således andras liknande beteende som ett tecken på att de också är alldeles utomordentlig bra på att förstå vad livet handlar om. Men, inte de här männen när det är just kvinnor som gör som de själva.

Men nu är det så att jag föga förvånande, eftersom jag skriver om det, har en teori, som med mycket stor sannolikhet stämmer på många fall av detta. Let me tell you all about it! Ni vet hur ärliga och allmänt goda människor tenderar att kanske vara lite blåögda och tro att alla andra också är goda och ärliga och att eventuella dåliga beteenden bara beror på olika trauman och är ett misstag och inte deras riktiga karaktär? Precis som att lögnaktiga sociopater som inte alls direkt hjälper gamla tanter över gatan och räddar katter som klättrat upp för högt i något träd tror att alla andra också är sviniga och att uppvisande av goda handlingar bara är ett sätt att maskera en ond tanke eller plan? Same thing goes for the kränkta männen. Man tror helt enkelt att andra besitter samma moral som en själv oftast. Och det som det här nervösa beteendet när kvinnor gör som män kommer upp så dyker rädslan upp för att de själva ska börja bli behandlade som DE behandlat kvinnor. Det vi ser är alltså igenkänning och de relaterar till sig själva och sina inte så froma beteenden och blir nu näst intill kissa-på-sig-rädda för att det de nu bevittnar är början på en inte alls så härlig tid för dem. De är ju för fa-an på väg att bli behandlade som kvinnor, och det är ju för fa-an det värsta som skulle kunna hända! Vi ser detta nu…

Nu tänker säkert några av er att detta kommer leda till motstånd från de här männen. Helt rätt, vi ser det redan i alla dess former. Mycket extremhöger som vill värna traditionella könsnormer, manliga näringslivsare som gastar om att kvinnor tar öööver nu osv. Vi kommer se mer. Men inom beteendevetenskapen så kan en ökning av den här typen av beteenden indikera att slutet för det är nära. Lite som dödsryckningar. Man ser en brutal ökning av det oönskade beteendet som en reaktion innan det avtar.

Vi håller tummarna för att det är detta vi ser och inte någon konservativ våg som är här för att stanna. Tills dess är det business as usual, mot världskvinnovälde och world domination.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s