Universalsanningarnas no no’s till nyblivna föräldrar

Okej jag gillar information och fakta. Inför nya situationer vill jag gärna veta så mycket som möjligt för att vara så förberedd som möjligt. Detta gäller även det stundande nya föräldraskapet. Men, jag har upptäckt att i även detta fallet, som så många andra, så verkar folk i min omgivning och på interwebz missta egna upplevelser för statistiskt säkerställd fakta. I know, cho-ck-er-an-de värre att det även gäller här. Samma individer lider även ibland (läs: när de drabbas av informationen att det finns ett preggo framför dom) av den vanliga missuppfattningen att jag vill veta allt om alla deras upplevelser, uttryckt som universalsanningar istället för just individuella erfarenheter.

Det här fenomenet har tilltagit i styrka i takt med att mitt midjemått gjort detsamma, detta i sin tur har lett till att jag sökt förklaringar till det underliga beteendet på diverse bloggar som skrivs av, enligt mig, sunda individer, och då stött på vad jag misstänker kan vara min framtid när avkomman inte längre är i min kropp. DET i sin tur har lett till att jag mentalt utformat en form av shit-list på saker jag kommer hantera på ett mindre milt och mysigt vis om någon skulle ha den dåliga smaken att utsätta mig för dessa.

Var så goda mina vänner- topplista på saker att INTE säga!

”Oj vad bebisen skriker- den är hungrig. Har du provat att amma oftare/mer sällan/ längre stunder/ kortare stunder/ liggandes/ sittandes/ ståendes/ hängandes upp och ner? Det är mycket BÄTTRE.”

”Oj vad bebisen skriker- den har fått för många intryck. Borde du inte hålla den närmare/ vagga/ hoppa upp och ner/ sjunga/ inte sjunga/ jonglera/ krama/ jazzdansa med den. Det får ALLTID barn lugna”

”Jaha, vaknar den på nätterna? Om man gör som VI gjorde så sover dom heeela nätter, det har inget att göra med bebisen utan bara att komma på det här universaltricket som vi är typ ensamma om att veta och som sagt, inget som är slumpmässigt.”

”Oj vad ni ser trötta ut. Man ska sova när bebisen sover.”

”Borde den inte sova nu, den är garanterat trött? Det är bara att läsa upp den uråldriga häxversen så somnar ALLA barn på 10 sekunder.”

”När bebisar gör så där så betyder det alltid att man borde vagga/ lägga/ amma/ byta på/ bära.”

”Men var är bebisen? PASSAR pappa den?”

Dessa saker ger samma utfall på irritationsbarometern som vitaproreklamen med Niklas Wahlgren som avslutas med *kände just av mina kräkreflexer* ”det funkar för mig”. Förträngt den? Ingen fara! It´s your lucky day, här kommer den!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s