Inbjuden till en bal på slo… eh jag menar facket!

När man är hemma och är förkyld och med lite topping på det, foglossning (för er som inte upplevt detta härliga preggofenomen kan jag meddela att det är oskönt. Låt oss bara säga så.) Men, MEN, då kommer ljuset i den gråa februaritunneln, en möteskallelse, från inga mindre än Finansförbundet. Okej här kanske inte alla hoppar av glädje men jag gör det, in spirit, pga nämnda krämpor. Facket är i min värld en av de få krafter kvar som verkligen har möjlighet att påverka vilka diskussioner som förs angående företags ansvar att se till att det är en rättvis arbetsplats i toppskiktet hos företag. Eller i alla skikt men deras plattform är stor. Det kanske inte alltid är vad vissa förväntar sig, en aktör som fixar fram den absolut bästa löneökningen, men det är kanske inte deras enda uppgift längre? Deras arbete är enligt mig något som sätter förutsättningarna för vilket klimat vi har att göra med på jobbet. Vid det här laget har ni listat ut att jag gillar dom. Och då när JAG får en kallelse till ett möte för att få berätta för DOM, hur man kan jobba med jämställdhetsaktiviteter i praktiken ramlar man nästan av stolen.

Så vad är det jag ska prata med dom om då? Jo- hur jag föreslog att vårt intranätsgäng skulle kunna jobba bort obalansen på hur mycket och på vilket sätt kvinnor och män representeras för att minska risken att befästa massa onödiga fördomar.

Jag inser också i skrivande stund att vissa kommer tänka att detta är lite av my idea of fun:

Men alltså you´ve got the wrong idea about facket. Det krävs väldigt mycket engagemang och rättvisetänk för att orka driva fackliga frågor och förhandlingar. Därför känns det så jävla kul att kunna bidra till detta!

Att operera i grupp ger alltid bäst effekt! Vad exakt jag ska missionera om får jag återkomma med när jag filat på det lite till och träffat dom. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kände lite prestationsångest. Man vill ju få med allt som de kan ha användning för utan att för den delen pracka på dom saker. Vi ser vad det utvecklas till så får jag uppdatera er här när jag är klar!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s