En oväntad gravidfördel på jobbet

Vänner, jag har ju mest gnällt över vad en graviditet i jobbsammanhang hittills har inneburit. Ovälkomna kroppsbedömningar och tips tills man kräks osv. Inte vad man främst önskar när man vill klämma in en så bra jobbinsats som möjligt när man ska vara borta ett tag.

Men, förra veckan upptäckte jag till min stora förvåning vad mitt numera väldigt runda mittenparti kan ha för effekt på sura män. Let me stilla er längtan efter att få höra!

Jag befann mig på ett möte där jag hamnade bredvid en man, som jag av andra fått höra var något av en bestämd besserwisser som har en tendens att sura. Det tog inte många minuter innan jag började känna att ryktet stämde, och då kan jag tillägga att han inte ens hunnit presentera sig. Jackpot tänkte jag, ett ypperligt tillfälle att snickesnacka lite med vad jag trodde skulle bli min största utmaning kommande veckor vi skulle jobba ihop.

Jag märker att han störs av mina frågor till honom, eller jag vet inte om det var just precis MINA frågor, det verkar vara frågor överlag som stör honom faktiskt.

Hans reaktion:

Jag bara:

Men men, vi klarar första passet av ett superlångt megathron-möte utan några större katastrofer om man bortser från den lilla detaljen att han tog min generella kommentar om hur eventuella konflikter i teamet skulle undvikas genom en (vad jag misstänker att han tyckte) hippie-alla-kramar-varandra-och-lovar-att-behandla-varandra-och-djur-och-växter-med-kärlek-ljus-och-respekt-övning personligt riktad mot honom, men det är ju inte hela världen.

Kisspaus, eller det säger man ju inte på bank, man säger kaffepaus, hur som helst. Vi kommer tillbaka in i mötesrummet och sätter oss. Plötsligt, helt utan förvarning vänder han sig snabbt med ett milt och mysigt kroppsspråk mot mig med ett leende och jag kan fan svära på att det var lite glitter på honom, så här typ:

Detta för att han upptäckt min mage. Nu följde tusen frågor om vilken vecka jag var i, hur jag mådde, om jag visste vad det var för kön, om det var första mm mm. Han.Var.Så.Intresserad. Och berättade ju i samma veva om sina egna barn, det gör dom alltid.

Jag svarade på lite frågor och helt plötsligt blev det ju helt omöjligt för honom att återgå till den tidigare imagen. Eller han försökte men jag fortsatte prata med honom som om han fortfarande var mild och mysig. Och nu, stackare, kan han inte komma undan med sitt surande. Allt pga att han en kort stund behandlade mig som den ömma moder jag skall bliva om några veckor, han måste ångra sig bittert. Och jag har hittat ett nytt alter ego att ta till på sura personer som sagt något om barn eller graviditet. Om jag kommer testa detta grepp igen?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s