Vilka är det som inte vill ha jämställdhet?

En sak som jag har lite svårt att förstå är hur folk kan vara emot att vi ska försöka åstadkomma lika förutsättningar för människor oavsett kön och andra parametrar.

Men, feministvänner, jag har kommit på hur man enkelt kan uppnå insikt kring detta tillsyner omöjliga fenomen. Jag säger inte att man kan förvänta sig att hålla med personen, men genom att förstå så kan man antingen lägga in dödsstöten i form av ett killer-argument, eller pika loss om man vill provocera. Inte för att man någonsin vill det, i alla fall inte öppet. Okej ibland vill man ju bara trycka till lite när man träffar på riktiga ärkemaskulinister men det hör ju inte till vanligheterna.

Till sak nu då. Jag har upptäckt (OBS: Är förmodligen inte först med detta alls) ett mönster som ligger till grund för den här avslöjningsmetoden, vilket är att man tänker ut vilka som skulle uppleva att de påverkades negativt om vi arga superextremhåriga manshatarfeminister fick precis som vi ville och världen över en natt skulle bli, ve och fasa, JÄMSTÄLLD!

Låt mig presentera ett gäng obvious exempel!

De inkvoterade männen på jobbtopparna med extra penislön
80s glee 1980s vhs laughing
Ja alltså tänk dig bara om dina förvärvda privilegier helt plötsligt skulle försvinna och bli inget mer än vad KVINNOR har?! Kan man som kvinna ens sätta sig in hur skit det skulle bli om man efter 20-100 år på någon statusfylld post helt plötsligt skulle behöva börja bevisa nyttan i ens prestationer, upprätthålla nivån på ens insatser och inte längre kunna gå på gamla meriter, och kanske behöva förklara och argumentera för ens nya påhitt, när man tidigare bara kunnat säga hur man vill ha det och fått som man vill typ. Och då ska vi inte ens gå in på det här med konkurrens, risken att förlora jobbet om man gör fel, att allt man gör granskas och man kan bli beskylld för att incidenter beror på ens hormonella dagsform och inte alla andra. Nä fy fan, stackars vita rika man!

Männen som inte lyfter ett finger hemma
tv sunday lazy seinfeld george costanza
Ajajaj, känslan av att sitta på toaletten och man glömt låsa och någon, typ ens chef eller crush öppnar dörren, påkommen och skamligt! Kan tänka mig att den initiala upplevelsen är någon i den här stilen, för att sedan följas av det ännu värre. Konsekvensen. Lugna hemmatillvaron där saker bara magiskt händer är ett minne blott.

De socialt missanpassade männen
Socialize
Vad skulle hända om samhället helt plötsligt började kräva att du kunde föra ett samtal med både substans och ansvar för att många kom till tals på lika premisser? Att inte bara agera center of attention utan ansvara för att samtalet flyter på och att ANDRA också har det trevligt. Och då har vi inte ens börjat snacka om alla grejer som tydligen måste förberedas och hallå folk kan väl se till att ha något i glasen själva? Och är det inte brukligt att alla tar med egen dryck i skrynkliga systemetkassar som det var förr? Kanske chips om man just fått lön? Eller hur görs sociala tillställningar egentligen? Och hur mycket kan det vara att ta hand om efter? (You are in for a treat…)

Och detta är ändå bara några få exempel. Alla skulle påverkas på ett eller annat sätt, och kritik mot väl valda delar av kampen för ett jämställt samhälle anpassas därmed till området där man själv skulle märka av någon form av försämring. Nu står det väl en startklar liten maskulinistkör och väntar på att få gorma ”Men vi vill inte haaa försämringar för någon, det är däääärför vi inte gillar feminismen! Dom är duuuumma mot oss reko vita killar!” Jag bara, say no more. Jag ska förklara med ett, för de allra flesta normalbegåvade, tydligt exempel.

Ta slaveriet som försiggick, det fanns folk som i och med ett avskaffande hade alla möjliga och omöjliga argument för varför man skulle sitta still i båten och låta saker vara som de var. Så här, det var inte främst personer som skulle få en avsevärd förbättring i sina liv som gnällde, det var de som tjänade på den rådande hierarkin som gjorde det. Förmodligen för att folk i största allmänhet väl strävar efter att hela tiden få det bättre på något sätt. Men när det sker på bekostnad av andra så kanske man behöver avstå en förbättring för en själv? Samma tänk kan appliceras på många saker. Klädindustrin, vi vill ha billiga kläder- doesn´t come for free så att säga, det är någon annan som tar smällen i form av skitlön och hemska arbetsförhållanden. Mat, skattelättnader, transportbekvämlighet i form av egna bilar, flygresor, engångsmuggar, you name it. Allt har ett pris som någon betalar, och är det inte du själv så är det garanterat någon annan. Precis som att en penis i kombination med lite utbildning är en himla guldbiljett förbi många hinder mot toppen. Och om nu någon (typ vi som vi ha lite mer lika villkor för alla) vill stänga av snabbkön och hävdar att alla borde få köra på samma regler så kommer protesterna som ett brev på posten.

Vart jag vill komma med detta är att jag inte vill att vi låter oss varken luras av eller smickras till tron om att rådande ojämställda könsmaktsordning är till någon nytta för kvinnor. Se igenom detta genom att ta en titt på vad bakåtsträvaren har att förlora och på en millisekund kommer det stå klart vad personen har för dold agenda. Jag kan lova att man fortfarande skulle få vad vet jag, måla naglar, raka ben, klä sig i rosa och volanger även efter dagen vi blir jämställda.

Annonser

1 thought on “Vilka är det som inte vill ha jämställdhet?

  1. Visst är det så! Men jag är säker på att det knappast finns några män som skulle erkänna att de inte vill bli av med sina ”medfödda” privilegier. Någon? 🙂 Nejdu. Männen ”älskar ju kvinnor” som de så patetiskt basunerar. På vilket sätt då? Hahahaa!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s