Underlivstips i det öppna kontorslandskapet

När man är gravid så ändras de sociala reglerna tydligen som vi tidigare varit inne på, och jag bara måste dela med mig av en händelse från den här veckan.

Jag står och pratar med två kollegor, en man och en kvinna. Frågan om huruvida jag smörjer in magen kommer. Jag svarar att jag gör det, men mest för att det inte ska klia, bristningar är ju hormonella så mot det hjälper nog ingen smörjelserutin alls så jag hetsar inte upp mig över det. Mannen berättar att mamman till hans barn hade gått crazy med insmorningen, och sedan kommer kvinnan med ett tips, det är nämligen så att det är fullt acceptabelt att ge tips till gravida människor utan att de bett om det, hur som, hon frågar om jag smörjer ”underredet” också? Det är himla viktigt nämligen.

Min första reaktion:

Sedan kommer jag på att jag ju ska ha snitt, alltsåååå min nöjdhet då med kommentaren att jag inte behöver preppa för detta:

Nej nu överdriver jag givetvis. Vet att det inte är så här det blir men i min förlossningsfobihjärna så är det i alla fall något som illustreras så. Ändå fortsatte hon en stund med att betona vikten av smörjandet. I mitt huvud:

Oavsett vad så är det ju aningen obekvämt när man börjar få in välmenande tips om att smörja underlivet från kollegor. Jag tänker att ÄVEN fast det kanske är ett asbra tips så skulle man ju kunna tänka sig att hålla det lite för sig själv när man är på jobbet i alla fall, eller? Jag funderar på om man skulle ta och bunkra upp med ett gäng tips i kategorin ”privat” att kontra med i all välmening för att poängtera det lite olämpliga i vissa ämnen på jobbet, i ett öppet kontorslandskap. Så OM någon har en fantastisk kontring på lager så går det bra att dela med sig av den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s