Vi ska bara ha och ha

Ja det är en inte så ovanlig åsikt från män. De tycker att kvinnor fått det vi behöver in terms of jämställdhet. Jag upplever att det anses lite omständigt när man inte nöjer sig med att det har blivit lite bättre på vissa fronter. Ibland kanske det slinker ur dom några exempel om vad vi ”fått”. Rösträtt, att vi får jobba, välja vem vi ska vara ihop med osv osv.

All-t-sååå, jag får typ ryckningar i ögat när jag hör att vi ”fått” lite mer liknande rättigheter som männen. Pardon my french- men alltså vilka tror dom att dom är?

När man säger att man vill ha fler kvinnor i styrelserna till exempel så kommer det dels en gammal harang om ”vi kommer komma dit men det tar tid lilla vän”, men också det enligt mig ännu värre- diskussionen om varför. Äääär det verkligen meeeer lönsamt verkligen, bevisat verkligen? Leeeder inte till att det kommer stå massa stackars män på gaaaatan som inte kan försörja sina små heterofamiljer. Äääär det inte så att kvinnor vill vara hemma med sina avkommor mer än män? (Måste bara säga att jag hört att någon man som skulle hem och vabba fick kommentaren ”Har du ingen fru?” så ni märker ju vad det är för förväntningar på män respektive kvinnor)

Dom vill liksom utreda om det verkligen är en så bra idé. Och samtidigt säger dom att det är klart att de jobbar för en jämställd styrelse.

Hur som helst. Jag är helt övertygad om att det inte kommer funka att få bort könsförtrycket om vi förlitar oss på maktmännens goda vilja. Jag tror att vi måste lagstifta. Sedan kan man fundera vidare på vad exakt det skulle behöva lagstiftas om. Men att någon med makt skulle backa för att släppa fram andra, det kommer inte funka. De kommer inte ”ge” något. Vi får ta det som är vårt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s