En kvinna som inte kallar sig feminist

Igår hade teamet jag jobbar i teamdag, vi umgås och snackar om ett visst ämne en heldag helt enkelt. Dagen brukar börja med att vi äter frukost ihop och igår hade vi en ny förmåga med oss som ska börja i teamet. Vi tyckte att det vore brukligt att köra en liten presetationsrunda så att den nya kvinnan fick en bild av vilka vi var. När turen kommit till mig körde jag min vanliga- lite om vad jag jobbar med och avslutar med att jag är råfeminist och kämpar dagligen för att göra banken och världen jämställd.

Sedan gick turen vidare till henne, och hon chockar med att säga att hon kanske inte benämner sig som feminist (?!)

…men att hon vill att hennes tre döttrar ska kunna känna sig normala fast de väljer att plugga på KTH, när hon gjorde det så ansågs tjejer som gjorde det udda. Resten av teamets känsla var väl något i den här stilen:

Jag bara, kommer vi se detta utan feministisk kamp?

Resten av dagen försökte jag komma över chocken och smed planer på hur jag försiktigt ska närma mig frågan på en framtida lunch utan att skapa kaos för att försöka förstå. Och liksom inte hamna här:

Well, efter årsskiftet när hon börjar ser vi hur det blir.

Annonser

4 thoughts on “En kvinna som inte kallar sig feminist

  1. Det är ju rätt många både framgångsrika och smarta kvinnor som inte vill kalla sig feminister, obegripligt för mig men jag tror att de tänker på feminister som manshatare eller att män och kvinnor måste vara lika och göra allt, inte på att ge alla oavsett kön möjlighet att utvecklas och välja det liv de önskar.

    Gilla

    • Jag veeet! Det som jag inte lyckas begripa är hur de INTE kan ha satt sig in i ämnet, de vet ju liksom hur man gör analyser av allt annat. Min misstanke är att det är en underliggande rädsla för att inte få acceptans av männen och alltså petas bort från positionen de lyckats ta sig till. Så de kritiserar inte det känsliga patriarkatet. Vad tror du?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s