När folk biktar sig av oklar anledning

Det händer med jämna mellanrum att människor av oklar anledning kommer fram till mig och berättar saker. Inte frågar eller så, berättar. Till exempel så var det en man som klipskt nog hade snappat upp att jag var lite av en jämställdhetskämpe, så när vi en dag hamnade i samma hiss så berättar han för mig att han var hemma med sina barn när han fick dom. Inte delade lika men var hemma liksom. Jag visste inte riktigt vad han förväntade sig att jag skulle säga, men det var av reaktionen att döma inte detta:

Jag tror att folk som berättar liknande saker kanske vill ha en klapp på axeln, eventuellt en guldstjärna eller en applåd av något slag för att de gjort något utanför vad de anser är normen.

Varför jag tar upp detta är för att jag idag var med om något jag tror är av liknande karaktär, bara att jag iiiinte riktigt förstod varför jag behövde ta del av informationen. En kollega kom nämligen fram, eller förlåt, smög sig på i döda vinkeln vilket resulterade i att jag fick en obehagskänsla och upptäckte honom en halvmeter från mig, men hur som helst. Väl framme säger han att han börjat läsa koranen och att han förstår hur den kan tolkas illa och uppmuntra till våld och dålig kvinnosyn. Mitt svar var att jag varken läst koranen eller bibeln särskilt mycket men att min syn på saken är att alla religiösa skrifter tenderar att vara rätt dåliga sett till vad de uppmuntrar. Då är han snabb med att påpeka att koranen verkar mycket värre, och så höll vi på en stund. Sedan gick han bara.

Alltså, försökte han få mig att tycka mer illa om en viss religion än en annan eller försökte han visa att han kan analysera religioners inverkan på kvinnors situation eller vad var det liksom?

Väldigt oklart.

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s