10 feministstruggels du inte visste fanns innan du blev ärkefeminist

Några saker kommer ni känna igen att jag tagit upp innan, några kanske är nya. Utan inbördes ordning, låt mig presentera dina 10 feministstruggels du oundvikligen kommer möta i din vardag.

1. Du vet när du blir inkollad på ett sexistiskt sätt och tar det inte som en komplimang. Speciellt inte klockan 07.50 på väg till jobbet med allt annat än att vara tillags på hjärnan. (Okej jag kommer aldrig iväg den tiden fast jag borde men det såg bättre ut än tiden jag i verkligheten går utanför dörren)
tumblr_inline_mtg4ng1kmT1snsuem.gif

2. Du kan efter att outat dig som feminist inte förvänta dig att något du säger inte kommer föregås av en misstänksam propagandaförklaring av vita medelålders män i ett försök att avvärja dina knivskarpa sanningar om världen.
tumblr_inline_mvjteo2Nlz1snsuem.gif

3. Du kommer bli tvungen att vänja dig vid att dina förväntningar på omvärlden typ aldrig uppfylls, för din önskevärld kräver att alla andra läser på om strukturella förtryck, och historielektionerna i skolan behandlar som ni redan vet i huvudsak män.
tumblr_inline_mvlxp5rI9c1snsuem.gif

4. På samma tema, det fantastiska du och några andra tänkande individer har upptäckt kommer inte komma alla tilldel. Du kommer alltså få leva med att träffa folk som inte förstår paradiset och ständigt få det ifrågasatt med dåliga motargument.
tumblr_inline_mvlxvyE46j1snsuem.gif

5. Dina högre krav på män på jobbet än vad som är brukligt enligt samhällets normer (läs: samma krav på prestation som ställs på kvinnor) kommer vid varje givet tillfälle kunna förlöjligas eller sexualiseras genom att omskrivas till ett dominant beteende.
tumblr_inline_mvlxxgTuc91snsuem.gif

6. Dina förhoppningar som du tidigt i din feministiska resa hade om att se förändringen ske framför dina ögon om du bara kämpade för det är sedan länge söndertrasade, nu undrar du mest vilken skit du ska få hanskas med idag och ditt driv ligger väl snarare i att framtida generationer kommer få uppleva en bättre värld.
tumblr_inline_mz6pcyQpFg1snsuem.gif

7. Du välkomnar yngre feministförmågor till din arbetsplats genom att sprida glädje, regnbågar och sätta förväntningarna där de rimligen bör vara.
tumblr_inline_n7mxrjnQDn1snsuem.gif

8. Du är dömd att döda varenda föreställning om att jämställdhetssituationen är förbättrad för att din arbetsplats har valt en bild, en riggad bild från en bildbyrå med bra representation av andra än vita medelålders män, och skrivit en fin text om hur viktigt det är för företaget att vara jämställt. På kuppen blir du stämplad som en bråkmakare och eventuellt glädjedödare.
tumblr_inline_n5d8qenzFg1snsuem.gif

9. Du är illa tvungen att agera motpol till den grå massan som spelar med på idioternas regler för att inte såra några manskänslor. Givetvis med en smula uppmuntran för att inte helt förstöra stämningen.
tumblr_inline_mwnne2NI8h1snsuem.gif

10. Du behöver tyvärr inte oroa dig, någonsin, för att slippa förklara hur du vet att det är ojämställt på ett pedagogiskt sätt.
When språkkonsulter try to dela på the nota.

Oh happy lördag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s