Att vara gravid på jobbet

Om man är gravid och även jobbar på bank så uppstår, för mig i alla fall, helt nya situationer. Det är som att ett rundare mittenparti liksom fungerar som en tyst uppmaning till massa konstiga reaktioner från massa oväntade personer. Jag tänkte att vi skulle gå igenom några väl utvalda för att dels förvarna andra som står inför detta, och för att informera människor som ligger i riskzonen för att bete sig underligt, med förhoppningen om att de ska nå självinsikt och känna skam.

Informationen om att jag var gravid= Kollektiv inbillning om att jag är glowing:

Informationen om att jag var gravid= Kramar från människor jag inte visste jag var på kramstadie med

Rund mage= Tolkas av vissa som ”Snälla berätta allt om din förlossning” Min reaktion:

Rund mage= Tolkas av vissa som ”Snälla berätta vilka gravidåkommor din kvinnliga partner hade, ju mer detaljerade desto bättre, gärna underlivsrelaterat” Jag bara:

Informationen att jag valt kejsarsnitt= Tolkas av vissa som ”Rabbla gärna upp allt du läst på Familjeliv som är dåligt med snitt, utelämna all fakta också tack” Deras reaktion:

Rund mage= Tolkas av vissa som ”Snälla berätta hur du tycker att jag ser ut, gärna specifikt om du tycker att magen är större eller mindre än vad du anser är normalt” Jag under utläggningen:

Rund mage= Menande blickar, väna leenden. 
Dom:
following happy gif smile gif russell brand gif

Jag:
funny cute smile new girl new

Detta är förmodligen inte bankrelaterat på något sätt, men ändå, det förekommer ju helt uppenbart.

 

 

Annonser

2 thoughts on “Att vara gravid på jobbet

 1. SÅ rackarns MITT I PRICK! Sorgligt nog… Jag valde också ks, och det var många som hade åsikter om det. Suck. Det var en alltigenom fantastisk upplevelse, och ett förträffligt sätt att föda barn på.

  Gilla

  • Jag var, mycket tack vare din medverkan i gravid vecka för vecka, ganska förberedd på vad jag kunde förvänta mig för process och reaktioner (tusen tack!). Det är så hemskt att det ska vara så idag att kvinnor anses lida något fruktansvärt och acceptera skador som försämrar livskvaliteten i värsta fall när det finns ett så bra alternativ som KS för dom som vill. Det kan säkert finnas tunga stunder iom det valet också om man har otur, men att jag fick det beviljat runt vecka 21 redan gjöt att jag kan njuta av graviditeten på ett helt annat sätt, något alla kvinnor borde få göra.
   Sååå bra att du spred info om KS, hjälpte mig och säkert många andra andra att hantera processen så bra det bara gick!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s