En till expertpanel med kompetensorgan

Alltså jag hade hoppats på att jag skulle slippa bli trött idag, det är ju ändå fredag och allt. Men nej, patriarkatet vilar aldrig!

image

Jag försökte alltså skämta med en person som satt och berättade om någon tillställning som ska hållas där en grupp ska ta fram en framtidsplan för massa andra människor, personen räknar upp några av deltagarna, mitt försök till skämt:

”Höhö, kan du inte räkna upp några fler män- det verkar ju bara vara det”

Ajajaj, av 30 pers så är två, TVÅ, kvinnor. Det är 6-7 % bara. Och nej det är inte ett räkneexempel, det är riktiga siffror, som stämmer. Jag bara ”ge-mig-massa-valpar-att-mysa-med-istället-jag-orkar-inte-mer-nu!!!”

When you get to meet and great the språkkonsultstudenter in informella sammanhang.

Jag försöker fråga lite kring hur ”tänket” gått till när det blev så här olyckligt. Då kommer någon förklaring som väl inte alls svarade på det faktiskt mer än att man valde ett antal experter från olika avdelningar och det kan ju inte hjälpas att just alla nästan var män. Men att det ju kanske ligger något strukturellt bakom det att det är just män som fått expertrollerna (alltid något att den insikten fanns där). Jag hävdade å det bestämdaste att de ju bara får fixa det och passade på att namedroppa lite för säkerhets skull utifall det skulle vara så att de inte såg kvinnornas helt uppenbara kompetens. Sen kom någon lam ursäkt om att ”frågan är lyft till ledningsgruppen” och det enda jag såg framför mig var ungefär det här:

Som vanligt. Patriarkatet: ”Ha! Trevlig helg? Haha! Nej du lille vän”:

When språkkonsultstudenter tar examen.

Annonser

3 thoughts on “En till expertpanel med kompetensorgan

  1. Ping: En till expertpanel med kompetensorgan | feministen

  2. Intet nytt under solen direkt, har sett detsamma på mitt jobb (nästan bara ingenjörer) och har även gått i fällan själv när jag varit med och planerat seminarium. Jag är ju lika van som alla andra att det alltid är en massa män och några få kvinnor.

    Gillad av 1 person

    • Ja man reagerar knappt på vanlig dålig fördelning, det är egentligen när man räknar (vilket jag försöker göra så ofta jag bara kan) och när det är extremt homogent. Sen är det ju lite tröttsamt att alltid behöva vara den som tar ansvar för att det inte ska diskrimineras, the never ending story of a feminists life. Som du ju vet 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s