Den förstörda stämningen när en orättvisa påtalas

Jag har märkt att folk som träffar mig på regelbunden basis, typ nära kollegor, ibland uppvisar trötthetssymptom och miner som säger ”gud-måste-du-alltid-förstöra-stämningen-med-fakta-det-är-inte-kul-och-nu-känner-jag-mig-dum-och-du-är-förmodligen-en-hårig-feminist-som-säkert-alltid-är-arg-och-kanske-hatar-män-och-äter-barn-och-dödar-valpar”.

with animated GIF

(Okej det sista är väl kanske en mild överdrift, om än till viss del trolig…)

Folk verkar hata att få sina föreställningar söndertrasade. Många försöker allt vad de kan att få mig att ta tillbaka min tråkfakta. Jag bara:

image

Jag undrar vad det beror på att gemene hen är så emot att ta in ny fakta och omvärdera sin världsbild. Det borde enligt mig vara en helt självklar företeelse, det är väl det som är att utvecklas som människa? Att genom nya intryck, fakta, erfarenheter och liknande få en bättre bild av hur saker ligger till och kunna anta en mer komplex bild av ett problem eller en situation?

Men alla är väl bara inte intresserade av det. Alternativt har inget att vinna på att den allmänna uppfattningen ändras. (Läs: Profiterar på en ojämställd situation där någon annan än en själv får betala priset för ett privilegie man har.)

When you find texter you wrote before språkkonsultprogrammet and thought were good.

Då är det inte alltid så kul att vara rättvisekämpe. Det som håller lågan vid liv är att det är värre med skitstrukturer än att någon tycker att man är lite jobbig.

Dessutom är det ju inte den som påtalar en orättvisa som gör fel, utan den som upprätthåller den tycker jag. Helt objektivt då såklart.

Annonser

1 thought on “Den förstörda stämningen när en orättvisa påtalas

  1. Ping: Den förstörda stämningen när en orättvisa påtalas | feministen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s