Blurred lines

Ni har sett Robin Thickes musikvideo till Blurred lines? Kom för länge sedan men tänkte att vi kan snacka om den i alla fall. Om inte så kan man väl bara säga att det är tre män (Pharrell Williams som är en gammal favorit också tyvärr) som sjunger om hur svårt det är att veta var gränser går, buhu, stackars dom. Våldtäktsglorifiering värre. De omges av tjejer i bara trosor och skor som hänger runt (på youtube finns dock inte just den versionen att hitta- där är de mer påklädda, men vill man se vad jag snackar om finns det att beskåda här, kräver dock inloggning för att skydda minderåriga). Kanske behöver tilläggas att det inte är något allmänt underklädstema, nej männen är fullt påklädda. Konstigt hur tjejer alltid verkar tycka att det är så himla mycket varmare, verkligen så konstigt. Ta ett titt med risk för patriarkal tröttma:

Hur som helst, den musikvideon är ju inte en käftsmäll mot patriarkatet direkt, snarare tvärt om, den ger omgående klåda och en bitter eftersmak. Då är det skönt och kanske nyttigt att vända på steken en stund för att enklare se hur fullkomligt gaaalet det är! Låt mig presentera en bättre parodi av det hela (med bra text dessutom, obviously) som signalerar allt annat än ”here to please”:

Jämställdisterna bara skriker OMVÄND SEXI-HI-HI-HI-HI-HISM!!!

Trevlig helg.

Annonser

1 thought on “Blurred lines

  1. Ping: Blurred linesb | feministens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s