Vill feminister diskriminera män?

Detta är som ni förstår bara en retorisk fråga. Från mitt håll då, andra, främst män, har antytt att de tycker att feminister visar att de vill börja diskriminera män. Därför tänkte jag att vi skulle reda ut det här så att vi kan jobba vidare med att bli jämställda.

Men vill inte feministerna sänka mäns löner, tvinga dom att städa mer, hota dom till att vara hemma med sina barn mer och vabba mer? Jo- givetvis. Men här har ni den enkla meningen som (i alla fall om man är normalbegåvad) klarar upp missförståndet:

Att inte längre vara privilegierad är inte samma sak som att vara diskriminerad.

Vissa män kommer känna så här:

Vi bara:

Det är klart att det är jobbigt att bli av med något man tagit för givet, inom vissa beteendevetenskapliga områden säger man att det värsta straffet är just detta- att bli av med något man haft. Tydligen ska det kännas värre än att få en straffuppgift t.ex.

Hur som helst, livet är hårt och orättvist sägs det ju. Om vi ska uppnå ett jämlikt samhälle så kommer vi behöva ändra den meningen till att det är tidvis hårt, men rättvist. Ett exempel jag dragit innan är detta:

Vi har två personer med var sitt konto. I systemet som ska dela ut 1000 kr om dagen till dom finns det ett inbyggt fel som innebär att en av dom får 200 kronor av den andres summa. Felet upptäcks den som fått mer blir himlans upprörd för hen har vant sig vid 1200 kr! Ska vi ha kvar felet på grund av det?

Enligt vissa ”tar sånt här tid”, vi kan ju inte bara TA BORT pengar från den som får mer, även fast felet har kommit till bådas kännedom, man bara:

Nä, jag tycker det är dags att lägga ner diskussionen om hur synd det är om alla privilegierade människor. Rätt ska vara rätt.

Annonser

1 thought on “Vill feminister diskriminera män?

  1. Ping: Vill feminister diskriminera män? | feministens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s