Chocka bort kvinnoförväntningarna

Ni ver hur barn kan testa var folks gränser går? Eller det är väl inte bara barn, men ni förstår. EXAKT det händer när du hamnar i en ny konstellation människor. Det bröstas upp, ben breddas för att, vad jag antar, antyda att man har ett stort ”kompetensorgan”?, avslappnade poser i stolar når nya höjder för att visa att man är så viktig att man inte behöver uppföra sig, osv. Om du är kvinna i den här situationen kommer kvinnokodade egenskaper försöka provoceras fram från dig för att undanröja ett potentiellt hot. Tror inte ens vi behöver prata om varför det anses vara ett fail att visa egenskaper som anses vara kvinnliga, ni vet ju hur de värderas.

Men misströsta icke! Här öppnas alltså ett GULDLÄGE att utbilda lite i fördomslära genom gammal vanlig hederlig aktivism som ni vid det här laget kanske vet att jag vurmar för! Konceptet är enkelt- du uppvisar den förväntade reaktionen, för att sedan iskallt korrigera till vad de borde förvänta sig! Som en amerikansk bruksanvisning som visar upp alla felaktiga sätt att använda en pryl med ett fett rött kryss över och sedan rätt sätt på ett pedagogiskt sätt.

1. När du förväntas tycka det är o-ut-härd-ligt med en intensiv diskussion för att ditt arma kvinnosinne inte klarar av annat än gull.

Ditt förväntade beteende:

Tätt följt av:
kill bill animated GIF

2. Du förväntas bli lite generad pga manligt språk som de inte brukar använda med kvinnor i närheten

Förväntat beteende:

Tätt följt av:

3. Ett beslut behöver fattas omgående och det kanske blir så himla jobbigt för ett litet kvinnohjärta för någon kanske blir ledsen.

Ditt förväntade beteende:
9

Tätt följt av:b4

Så enkla grejer att göra som ser till att normer inte befästs mer än nödvändigt! Om någon inte uppskattar att du inte håller dig inom kvinnoramen är det bara att hantera det så här:

200 (1)

Annonser

1 thought on “Chocka bort kvinnoförväntningarna

  1. Ping: Chocka bort kvinnoförväntningarna | feministens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s