Så himla bra även fast du är, vadå, tjej?

Jag läste en artikel på tunnelbanan idag om saker man inte bör säga till personer som är adopterade. Sista punkten löd:

8. They don’t need your stamp of approval. Of course it’s OK to be adopted! And saying it’s OK sounds like reassurance, that somehow it’s really not OK, but sympathetic people will be there to support the adoptee.

Det fanns en viss igenkänning här, inte för att jag är adopterad, utan för att jag känt känslan av att få en liknande form av godkännande för ageranden och egenskaper jag har tillsynes helt utan anledning. Det enda som varit ett mönster i det hela är att de så kallade godkännandena kommit i samband med beteenden som i samhällets snäva definition kodats som manliga, och då när jag som kvinna uppvisat dessa så har det liksom hurrats lite väl mycket av förstående individer. Inte nog med det verkar det ha förväntats av mig att jag ska vara lite tacksam för nobelpri… eller jag menar godkännandet av att jag bara var jag och att det är heeeelt okeeeej för sällskapet i fråga har så öppna sinnen att de kan vara okej med det. Jag borde vara så tacksam för att de är så himla upplysta att de ser att jag TROTS avsaknad av manliga genitalier kan uppvisa dessa sidor! Hurra!

Som ni vid det här laget redan räknat ut så uppfattas detta av en megaarg-radikalfeministisk-genuspolis som jag lite som en fördold käftsmäll. Det säger inget annat än att i princip alla egenskaper fortfarande är könade.

Oh the glory of seeing allt med feministglasögon.

 

 

 

Annonser

1 thought on “Så himla bra även fast du är, vadå, tjej?

  1. Ping: Så himla bra även fast du är, vadå, tjej? | feministens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s