Varför plåga sig genom att jobba på ett gubbigt ställe?

Ibland känner jag att mitt val av arbetsmiljö är ungefär lika feministiskt tillfredställande som en kraftig allergichock. I samband med detta filosoferande brukar tanken följas av ett existentiellt grubblande kring vad jag egentligen gör där. Varför skolar jag inte om mig till något som innebär att jag ägnar mina dyrbara vardagstimmar med människor som agerar som en spabehandling för själen och mitt lilla feministhjärta?

Jag ska inte säga att jag liksom kommit fram till att jag har en självplågande karaktär som trivs bäst bland bankgubbar som dagligen bekräftar att världen är så fruktansvärt ojämställd, men jag tänker att jag med min övertygelse kan fungera som en antibiotikakur för den miljön. Om ett gubbvirus kan härja fritt så växer det till sig och blir starkare och tar över helt. Så jag tänker att min närvaro ger mer effekt där den förhoppningsvis bryter mot normen än bland likasinnade.

Vi ska tillägga här att jag inte på något sätt framstår som radikal i massa andra andra sammanhang, men alltså på banken är det inte ovanligt att det uppstår en obekväm situation när jag ”hjälper till”.

Efter ett antal år så börjar faktiskt ett annat sätt att tänka och bete sig synas, jag behöver inte påminna (mer än kanske genom att titta på mitt väna ömma välvilliga sätt) och en ny norm kanske är på väg att ersätta den gamla. Vi blir ju fler och fler som kräver mer och successivt byts gamla rävar ut mot nya förmågor som av allt att döma har en lite annan syn på hur saker ska vara. Det är inte lika många som mörkar vad de vill längre för att inte skada karriären längre.

Annonser

3 thoughts on “Varför plåga sig genom att jobba på ett gubbigt ställe?

    • Det kan bara killar som jobbar på förskolor säga! Jag tror att ju mer mixade yrkeskårer det blir desto bättre, både där det är kvinno- och mansdominerat. Och ännu bättre om vi inte bara tittar på kön utan också klass, etnicitet, ålder, utbildningsbakgrund, sexuell läggning osv. Så killar på förskolor är väl ett väldigt bra sätt att skapa mer heterogena yrkesgrupper?

      Gilla

  1. Ping: Varför plåga sig genom att jobba på ett gubbigt ställe? | feministens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s