När ett försök att vara casual är lite sexistiskt

Alltså jag måste bara dela med mig av en grej som hände igår som jag ironiskt nog skrev om för inte så länge sedan, fast detta är en lite ny vinkel på det.

Igår hade jag ett möte med en man där vi skulle planera en workshop vi skulle hålla. Jag kände att jag hade lite bråttom och det är inte riktigt min grej att vara långsam i onödan så jag tog tag i saken och spaltade upp allt som skulle göras, varpå mannen jag hade möte med kommenterade att jag var strukturerad och skämtade till det lite genom att säga att jag får köra min dominatrix stil på workshopen också.

Jag tittar på honom och ser typ detta hända i hans huvud:

neil degrasse tyson animated GIF

Varpå jag givetvis:

reaction animated GIF

Ja det fanns ju inte så många alternativ när det kom till vilken reaktion jag skulle kast fram. Eftersom han mycket väl vet vad jag tycker om sexism var det lite konstigt. Jag förklarade att jag varken på jobbet eller privat vill bli beskriven med det ordet. Det märktes att han var obekväm med vad som just hände, intentionen var nog att skoja lite men det gick inte hem så att säga.

Jag förstår att det inte var illvilligt, som i så många andra fall med. Men det är så himla skumt att just sexualisering ligger så nära tillhands. Jag förstår att det kan bli så för hela samhället är ju uppbyggt så. Men det är ju bara en förklaring, inte en ursäkt.

Annonser

1 thought on “När ett försök att vara casual är lite sexistiskt

  1. Ping: När ett försök att vara casual är lite sexistiskt | feministens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s