Fysiskt omöjligt att INTE kommentera den totala gubbdominansen

Senaste tiden har min tourettes kring den totala gubbdominansen på banken förvärrats markant. Tidigare valde jag mina tillfällen och mottagare rätt så varsamt, eller jag sa det i alla fall inte till allt och alla, men nu. Herre jävla gud, jag kan ju inte se en mötesdeltagarlista med nästan bara män utan att kommentera det. Sarkastiskt. Gärna till gubbar så dom verkligen förstår hur mycket jag föraktar gubbdagisstämpeln som banken har.

Åh nej! Blir gubbarna förnärmade och ledsna nu? Man hade ju kunnat tro det, men empiriska studier (mina personliga tolkningar av att hänga på banken fem dagar i veckan) är att de typ verkar lite, sjukt nog, stolta? Som att de är med i en VIP-klubb av något slag. När jag säger något om att de lyckats med konsten att anställa ännu en vit äldre man till skaran som består av detsamma så drar det i smilbanden och så kommer en lam ursäkt framskrattat att höhö, ja, vi är ju inte riktigt där än, eller vi ser till kompetens och han passade bäst för rollen och andra dåliga bortförklaringar. Jag kan inte skymta minsta lilla antydan till skam eller ärlig önskan om att ha det på något annan sätt.

Så länge någon på banken kör något jämställdhetsprogram som i princip går ut på att prata i grupper så kan saker fortgå som vanligt och klubben för inbördes beundran och konsensus hålls intakt.

Jag trodde länge, och hoppas väl i någon mån fortfarande på, att det någon gång skulle förväntas av företagsledare, divisionschefer och andra ledare att de skulle ta ansvar för att sätta ihop grupper där olika egenskaper och bakgrund fanns representerade. Det håller inte att säga att kompetens styrt när man sitter där med ett gubbdagis. Forskning visar att det inte är så. Den urskiljande kompetensen som kvalificerar vissa men inte andra är ett visst könsorgan, och helt ärligt så har i alla fall aldrig jag läst att det skulle vara till någon större användning i finansbranschen i alla fall.

Annonser

1 thought on “Fysiskt omöjligt att INTE kommentera den totala gubbdominansen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s