Hur ser kompetens ut?

Ett fenomen som jag ömsom gråtit ömsom skrattat åt är de ganska unga killarna som börjar på banken och, hur ska vi säga, dresses for success så att säga. De har ju som ni vid det här laget vet rätt många maktförebilder att snegla på för inspiration.

Förebilden:

Kopian:

Det här inlägget ska ju inte handla om bankmansmode, utan snarare hur en väldigt homogen makttopp påverkar vilka man anser har potential i resten av organisationen också. Att det blir svårt för andra än vita män att likna den sittande makttruppen innebär att det också blir svårare för dom att avancera i karriären. För det är känt sedan länge att folk oftare känner förtroende för personer som liknar en själv. Och med män som rekryterar så är det sannolikt att det är män som också rekryteras.

Det är därför det inte bara går att säga att kvinnor behöver ta för sig mer. Vi behöver på ett strukturerat sätt jobba med vilka det är som rekryterar också. Det är inte bara en jämställdhetsfråga, utan ren överlevnadsfråga för företag. Heterogena grupper presterar bättre resultat.

Slut på meddelande.

 

Annonser

2 thoughts on “Hur ser kompetens ut?

  1. Ping: Låt oss titta på lite siffror | Feministdelegationen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s