Andras reaktioner på normbrytande beteenden

Jag är rätt rak och tydlig av mig och har inga problem alls med att ta beslut. Det, i kombination med att jag är kvinna verkar framkalla lite olika reaktioner i jobbsammanhang. Så jag tänkte att vi skulle titta lite närmare på detta!

Situation: Jag är strikt klädd
Bemötande: Drömmen om en dominatrix lyser i vissas ögon
Lämplig motreaktion:
tumblr_inline_nj9sk9s2Be1sosttm

Situation: Jag är vardagligt klädd
Bemötande: Oj då en liten tjej gulligulligulli kan du hämta kaffe
Lämplig motreaktion:34

Situation: Jag är i en grupp bestående av främst män
Bemötande: Vissa försöker ge mig någon form av assistentsroll för att sedan hävda att det var ett skämt när jag ifrågasätter varför valet av t.ex att föra antekningar föll på mig, enda tjejen i rummet.
Lämplig motreaktion:
anigif_enhanced-buzz-5215-1382391607-2

Situation: Jag är i en grupp bestående av främst kvinnor.
Bemötande: Det är high fives och världens mest effektiva möten!
Lämplig reaktion:
35

Situation: Det finns en man med samma uppsättning egenskaper i rummet
Bemötande: Pga genusdualism blir det plötsligt heeelt otänkbart för många i rummet att jag OCKSÅ skulle kunna vara som mannen. Hur.Är.Det.Ens.Möjligt?!
Lämplig motreaktion:
7

Situation: Det finns en kvinna i rummet med samma uppsättning egenskaper som jag
Bemötande: Någon kommer garanterat säga, hinta eller genom ett resting-bitch-face visa att hen tycker att vi har någon hemlig manshatar-feminist-kommunist-håriga-armhålor-mensälskande-svinarga-hysteriska-rabiata-radikalfeminister-klubb som har för avsikt att göra en kupp av något slag. Som att vi vore någon himla Jönsonliga.
Lämplig (ironisk) motreaktion:

tumblr_inline_n0qe1gMtlM1snsuem

Situation: Jag och en grupp män träffar en ny person
Bemötande: Hen tar i hand med alla utom mig, som får typ ett hej, ofta utan att presentera sig eller ens reflektera över vad jag gör där. You wouldn´t believe hur ofta detta händer. Jag kan rekommendera att titta efter detta beteendet, ni kommer bli helt chockade.
Lämplig motreaktion:

tumblr_inline_nj9sv556BH1sosttm

Har man inte varit med om detta så kan man ju undra hur i hela fridens namn man hanterar detta, det är ju ett himla minfält! Korrekt uppfattat.

Det är bara att rebelliskt fortsätta med det för vissa o-er-hört provocerande beteendet så ska vi se att de snart vänjer sig vid det.

Extramaterial: Dagens opepp och pepp:

  • Opepp: Kvinnor kommer få lika lön för lika arbete först 2066.
  • Pepp: Nu får tjejer lön i hela tre minuter mer per dag än föregående år. Yay.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s